NLVandaag

NLV Binnenland nieuws

Koningin Máxima viert 51e verjaardag


DEN HAAG (ANP) - Koningin Máxima viert dinsdag haar 51e verjaardag. In tegenstelling tot vorig jaar zou de koningin weer een feest met vrienden en familie kunnen geven, maar daarover wil de Rijksvoorlichtingsdienst niets zeggen. Verjaardagen van leden van de koninklijke familie worden doorgaans gezien als privé.

Johan Derksen biedt geen excuses aan voor kaarsenincident


HILVERSUM (ANP) - Johan Derksen biedt geen excuses aan voor het 'kaarsenverhaal' dat hij eerder heeft verteld bij Vandaag Inside. In de eerste uitzending sinds het programma van de buis is gegaan, zei Derksen dat hij geen "sorry" gaat zeggen, maar dat het niet zijn bedoeling is geweest om "mensen die echt getroffen zijn door seksueel geweld" te ...

LAKS veel gebeld over examen geschiedenis havo


UTRECHT (ANP) - De klachtenlijn van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) is maandag veel gebeld over het examen geschiedenis voor havo en het examen Nederlands voor vmbo.

Ook buitenlandministers EU doorbreken impasse over sancties niet


BRUSSEL (ANP) - De EU-landen zijn het nog altijd oneens over een embargo op Russische olie. Ook hun ministers van Buitenlandse Zaken zijn er niet in geslaagd het verzet van een handvol landen weg te nemen, aldus minister Wopke Hoekstra.

School geeft leerlingen enkele verkeerde vragen bij havo-examen


DEN HAAG (ANP) - Ruim twintig havoleerlingen hebben vorige week bij het eindexamen aardrijkskunde vier vragen gekregen die eigenlijk voor het vwo bedoeld waren. De vragen stonden op een erratum, een toegevoegd papier. Ze waren op een school per ongeluk aan de havoleerlingen uitgedeeld.

De Jonge: bouw 4000 huizen Feyenoord City versneld doorzetten


ROTTERDAM (ANP) - Minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening hoopt dat Rotterdam de bouw van een kleine 4000 huizen en een aantal andere voorzieningen van het project Feyenoord City, ook wel bekend als Feijenoord XL, versneld gaat doorzetten.

Gesteggel tussen Volkskrant en Van Drimmelen over publicaties


AMSTERDAM (ANP) - De Volkskrant en Frans van Drimmelen hebben elkaar maandag getroffen in het gerechtshof in Amsterdam in een hoger beroep dat draait om beschuldigingen aan het adres van het voormalig D66-lid. Het dagblad wil alsnog publiceren over onder meer het vermeende machtsmisbruik van de man, terwijl de advocaat van Van Drimmelen juist ee...

Tiësto grote winnaar bij Buma Awards


BUSSUM (ANP) - Tiësto is dit jaar de grote winnaar bij de Buma Awards. De dj viel in de prijzen in zowel de categorie Buma Award Nationaal als Buma Award Internationaal, de prijzen voor de meest gedraaide en bestverkochte nummers binnen en buiten de Nederlandse grenzen. Suzan & Freek behaalden de eerste plek in de categorie Nationaal met hun...

Premier Bulgarije wil twee jaar respijt inzake olieboycot Rusland


SOFIA (ANP) - De Bulgaarse premier Kiril Petkov wil twee jaar uitstel voor zijn land van een mogelijke boycot door de EU van Russische olie. Dat zei hij tijdens een persconferentie met premier Mark Rutte.

Kiesraad: maak kandidaatstelling voor verkiezingen efficiënter


DEN HAAG (ANP) - De Kiesraad roept het kabinet op de kandidaatstellingsprocedure te vereenvoudigen, bijvoorbeeld door in te zetten op digitalisering en minder documenten. Nu moeten alle stukken op papier worden ingediend. De beoordeling hiervan leidt tot "grote belasting" voor de Kiesraad.

COA: 'Ter Apel' raakt vol, maar niemand hoeft buiten te slapen


TER APEL (ANP) - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) verwacht dat het centrale aanmeldcentrum in Ter Apel in de nacht van maandag op dinsdag helemaal vol zit. Er worden zelfs enkele tientallen mensen meer opgevangen dan het officieel maximale aantal van 2000. Maar het COA denkt niet dat er mensen buiten zullen moeten slapen of midden i...

Hoekstra blij met NAVO-plannen Zweden: maakt NAVO sterker


BRUSSEL (ANP) - Nederland is ingenomen met de wens van Zweden om NAVO-lid te worden. "Deze toetreding zal het bondgenootschap sterker maken", zegt minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken. Bovendien worden volgens Hoekstra de banden tussen de Europese Unie, waartoe Zweden al behoort, en de NAVO erdoor verdiept.

Gewonden schietdrama Alblasserdam uit het ziekenhuis


ALBLASSERDAM (ANP) - De twee mensen die gewond raakten bij de schietpartij in Alblasserdam eerder deze maand zijn uit het ziekenhuis, meldt het Openbaar Ministerie. De verdachte wordt komende donderdag voorgeleid aan de raadkamer, aldus het OM.

Nog eens ruim twintig mensen opgepakt om fraude met coronasteun


ZWOLLE (ANP) - De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft de afgelopen dagen meer dan twintig ondernemers aangehouden in een zaak die draait om fraude met coronasteun, zo meldt de FIOD maandag. Eerder werden in deze zaak al vijf mannen opgepakt. Zij hadden voor 6 miljoen euro aan onjuiste aanvragen voor coronasteun gedaan.

Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken bezoekt Nederland


DEN HAAG (ANP) - De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmitro Koeleba brengt dinsdag en woensdag een bezoek aan Nederland. Tijdens zijn bezoek spreekt Koeleba met verschillende bewindspersonen over de toestand in Oekraïne.

Agenten die schoten op overvallers waardetransport niet vervolgd


AMSTERDAM (ANP) - De agenten die vorig jaar in Broek in Waterland schoten op overvallers van een waardetransport worden hiervoor niet vervolgd. Volgens het Openbaar Ministerie was het gerechtvaardigd dat de dertien betrokken politiemensen het vuur openden. Ze deden dat uit noodweer en om de verdachten aan te kunnen houden, concludeert het Openba...