NLVandaag

NLV Binnenland nieuws

Nederlanders aten vorig jaar minder vlees door dichte restaurants


DEN HAAG (ANP) - Nederlanders aten vorig jaar minder vlees doordat ze minder uit eten konden als gevolg van de coronamaatregelen. De vleesconsumptie werd thuis maar voor een deel gecompenseerd, meldt Wakker Dier op basis van onderzoek van Wageningen University.

CBR: 10 procent komt niet opdagen voor theorie-examen


RIJSWIJK (ANP) - Ongeveer 50.000 kandidaten die jaarlijks een theorie-examen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) inboeken, laten verstek gaan. Dat is pakweg tien procent van alle examenleerlingen, zegt CBR-directeur Alexander Pechtold in een interview met De Telegraaf. "Ik ben daar verbaasd en ook wel boos over. Want ook al gaa...

Rutte evenaart eigen record voor langstlopende formatie


DEN HAAG (ANP) - De kabinetsformatie is al 225 dagen bezig en evenaart daarmee het naoorlogse record dat op naam staat van het nu demissionaire kabinet-Rutte III. Dat blijkt uit gegevens die zijn verstrekt door Parlement.com.

OMT komt bijeen om over coronamaatregelen na te denken


DEN HAAG (ANP) - Het Outbreak Management Team (OMT), dat het kabinet adviseert over het coronabeleid, komt donderdag bij elkaar. De leden praten over maatregelen om de nieuwe golf coronabesmettingen te stoppen. Het aantal positieve tests loopt de laatste weken snel op. Begin oktober waren er gemiddeld zo'n 1600 positieve tests per dag, momenteel...

Dode na schietincident in Apeldoorn


APELDOORN (ANP) - Door een schietincident in het Gelderse Apeldoorn is in de nacht van woensdag op donderdag iemand overleden. Agenten kregen rond 00.55 uur een melding over een schietincident aan de Kervelstraat en troffen in een woning een zwaargewond persoon aan. "We hebben hulp verleend, maar die mocht niet baten. Het slachtoffer is overlede...

Kabinet zint toch op gerichte energiecompensatie arme huishoudens


DEN HAAG (ANP) - Het kabinet broedt toch op een gerichtere compensatie van huishoudens met een laag inkomen voor de hoge gasprijzen. Dat heeft staatssecretaris Hans Vijlbrief (Financiën) gezegd in een debat in de Tweede Kamer over de plannen van het kabinet om Nederlanders te compenseren voor de hoge energienota die deze winter dreigt.

Bevolkingsgroei voor het eerst weer zo hoog als voor corona


DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse bevolking groeide in het derde kwartaal voor het eerst weer net zoveel als in dezelfde periode in 2019. Dat kwam volgens onderzoekers van het statistiekbureau CBS met name vanwege migratie. Wat ook meetelde, was dat het aantal geboortes hoger lag dan het aantal sterfgevallen.

Trudeau bezoekt vrijdag de Kamers en Rutte in het Torentje


DEN HAAG (ANP) - De Canadese premier Justin Trudeau komt vrijdag naar Den Haag voor een bezoek aan de Eerste en Tweede Kamer en demissionair premier Mark Rutte. Hij zal ook een aantal andere locaties in Nederland aandoen die onder meer te maken hebben met het klimaat en de Tweede Wereldoorlog.

OM vervolgt twee drillrappers uit Amsterdam voor opruiing


AMSTERDAM (ANP) - Voor het eerst vervolgt het Openbaar Ministerie (OM) twee drillrappers voor opruiing. Het gaat om twee rappers uit Amsterdam. Een woordvoerder van het OM Amsterdam bevestigde woensdag berichtgeving hierover door Het Parool.

Milieubeweging wil meer ambities zien op klimaattop Glasgow


DEN HAAG (ANP) - Natuur- en milieuorganisaties kijken met spanning uit naar de klimaattop in Glasgow, die zondag officieel begint. Niemand verwacht dat de klimaatcrisis definitief zal worden opgelost op de zogeheten COP26, maar er kan wel degelijk vooruitgang worden geboekt, denken Nederlandse groene organisaties.

VodafoneZiggo haalt net als KPN telefoons uit winkels Amsterdam


AMSTERDAM (ANP) - VodafoneZiggo haalt net als KPN smartphones uit zijn winkels in de regio Amsterdam na een reeks overvallen. "Deze maatregel geldt voor filialen met een verhoogd risico op overvallen", aldus directeur consumentenmarkt Marcel de Groot van het telecombedrijf. Eerder op de dag was een filiaal van VodafoneZiggo op het Bijlmerplein n...

Nieuwe vaccinatieronde op Ameland en Terschelling


LEEUWARDEN (ANP) - De Friese GGD gaat binnenkort weer naar de Waddeneilanden Ameland en Terschelling om de inwoners daar te vaccineren tegen het coronavirus. Wie nog niet is ingeënt, kan daar een eerste prik krijgen. Ook eilanders die in aanmerking komen voor een derde prik kunnen die dan krijgen. Op beide eilanden gaat het waarschijnlijk om enk...

KPN haalt telefoons uit winkels in Amsterdam vanwege overvallen


AMSTERDAM (ANP) - KPN heeft de voorraad smartphones uit meerdere van zijn winkels in Amsterdam verwijderd vanwege een reeks overvallen in de stad. Dat bevestigt de telecomprovider na berichtgeving van Het Parool. De winkel van KPN op het Bijlmerplein, die de afgelopen tijd meermaals doelwit was, blijft voorlopig gesloten.

Circa 7300 nieuwe coronagevallen, hoogste aantal sinds half juli


BILTHOVEN (ANP) - Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 7301 nieuwe coronagevallen vastgesteld. Dat is het hoogste aantal sinds 19 juli.

Slachtoffer van tramincident was onder invloed van alcohol


DEN HAAG (ANP) - De 39-jarige man uit Polen, die vorige week onder een tram in Den Haag zou zijn geduwd en als gevolg daarvan overleed, was op het moment van het tramincident onder invloed van alcohol. Dit bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving van Omroep West.

200 coronapatiënten op ic's, hoogste aantal sinds 21 september


ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten op intensive cares in de Nederlandse ziekenhuizen is opgelopen tot 200, het hoogste aantal sinds 21 september. Dat zijn er 8 meer dan dinsdag, maakte het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) bekend.