Overdag zijn ze bezig met werk, telefoons en sociale media. Daarom brengt presentator Joram Kaat in zijn nieuwe programma Diep de nacht door met verschillende bekende Nederlanders. "Wanneer de avond valt, blijven je eigen gedachten over", vertelt de 27-jarige presentator aan het ANP.

Influencer Nienke Plas, verslaggever Dennis Schouten, actrice Joy Wielkens, influencer Koen Kardashian, ex-profvoetbalster Anouk Hoogendijk en rapper Donnie laten zich allen een nacht 'opsluiten' met de presentator. "Dennis begon heel gesloten en precies zoals we hem kennen. Hij stak een beetje de draak met de deskundigen die langskwamen", vertelt Joram. Elke nacht zijn er drie 'wijzen' die ieder vanuit hun eigen expertise de gast te hulp schieten. Zo komen er psychologen, ervaringsdeskundigen en predikanten langs.

Alle kandidaten nemen een eigen vraag mee naar het programma dat vanaf woensdagavond om 22.15 uur te zien is bij de EO op NPO 3. Dennis vroeg zich af hoe hij meer kan genieten van dingen. "Ik was verrast, want wat gesloten begon, eindigde in een heel confronterend gesprek. Ik zag een hele andere Dennis dan die binnenkwam", vertelt Joram. "Hij moest er eerst niks van de psycholoog hebben, maar uiteindelijk maakte hij een heel mooi proces door."

Zelf heeft Joram ook baat bij het programma. "Ik ben 27 en ik raas maar door. Het is goed om af en toe stil te staan", vertelt hij. "Je merkt dat de gasten in het begin even tot rust moeten komen, een beetje moeten aftasten, maar dat ze later wel loskomen." Soms komt dat moment pas vrij laat. "Het duurde even voordat het gesprek met Koen Kardashian op gang kwam, maar er kwam om zes uur 's ochtends opeens tot een kantelpunt. Dat was best aangrijpend."

Joram dient als een soort ceremoniemeester, terwijl zijn gast met de zogenoemde wijzen praat. "Het publiek en ik zijn toeschouwer van een soort therapiesessie. Ik hoop dan ook dat de kijker er zelf misschien ook iets aan heeft", aldus Joram. "Als de zon opkomt en een nieuwe dag begint, laat ik mijn gast weer vrij. Hopelijk met hele mooie nieuwe inzichten."