Joe Buck wil namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival. De 26-jarige singer-songwriter vertelt woendag in De Telegraaf dat hij het met het juiste liedje en Ilse DeLange aan zijn zijde wel ziet zitten.

Bij het grote publiek is Joe Buck sinds een paar weken bekend als een van de deelnemers aan Beste Zangers. In het tv-programma van NPO 1 zingt Buck wekelijks nummers uit het repertoire van andere deelnemers zoals Van Velzen en Anneke van Giersbergen. Op Twitter werd de zanger, die eigenlijk Sjoerd de Buck heet, sindsdien geregeld getipt voor het Europese liedjesfestijn. "Mocht het gebeuren, dan zou het Songfestival een avontuur zijn", zegt Buck. „Met het juiste liedje en Ilse DeLange, die hier natuurlijk een enorme staat van dienst heeft, aan mijn zijde. Lijkt me heel cool."

De connectie met DeLange is er al. „Ik heb haar leren kennen toen ik meedeed aan Giels talentenjacht, een online spin-off van De beste singer-songwriter, in 2016", zegt Buck. Sindsdien staat hij onder contract bij haar platenlabel en zijn ze geregeld samen naar countryhoofdstad Nashville geweest, vertelt de zanger in de krant. Door Ilse's deelname aan het Eurovisie Songfestival en ook die van Duncan Laurence in 2019 voelt Buck zich gesterkt dat hij ook met zijn genre eens een gooi kan doen. „Beide acts hebben laten zien dat je mee kan doen aan het Songfestival en, gewoon zoals je bent, met je eigen stijl ons land kan vertegenwoordigen."