De nieuwe film die regisseur Steven Spielberg heeft gemaakt van de hitmusical West Side Story zal niet in de Golfstaten te zien zijn. The Hollywood Reporter meldt dat de film wordt geboycot door Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Oman en Koeweit.

Disney, die de film wereldwijd uitbrengt, weigerde scènes in de film aan te passen die de censuur in deze landen vereiste. Vermoedelijk hangen deze eisen samen met het personage Anybodys, die in de nieuwe versie een trangender is. De rol wordt gespeeld door de non-binaire actrice Iris Menas. Homoseksualiteit is in deze staten verboden, net als films waarin openlijke lhbti-personages voorkomen.

De West Side Story is een eigentijdse bewerking van het verhaal van Romeo en Julia. De musical vertelt over twee jonge mensen uit rivaliserende bendes, Tony en Maria, die verliefd op elkaar worden. Het stuk, dat in 1957 voor het eerst werd opgevoerd op Broadway, ontving destijds zes Tony-nominaties. De film die in 1961 volgde, waarin Richard Beymer en Natalie Wood de hoofdrollen speelden, won tien Oscars.

De hoofdrollen in de nieuwe versie worden gespeeld door Ansel Elgort en Rachel Zegler. Spielberg en zijn producententeam wilden dat de rollen van de Puerto Ricaanse immigranten ook echt door acteurs van Latijns-Amerikaanse komaf werden vertolkt. De film is vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen te zien.