Het Amerikaanse televisiebedrijf NBC trekt na vier seizoenen de stekker uit A.P. Bio. De comedy werd na het tweede seizoen ook al eens gecanceld, maar mocht toen een doorstart maken op streamingservice Peacock. Seriebedenker Mike O'Brien liet maandag op Twitter weten dat het doek nu echt is gevallen voor de show.

A.P. Bio ging over een voormalig hoogleraar filosofie aan Harvard, gespeeld door Glenn Howerton, die biologieles moet gaan geven op een middelbare school. Patton Oswalt speelde in de serie het toegewijde, maar soms wat kinderachtige schoolhoofd. Seth Myers was een van de producers van de serie.

In zijn tweet schrijft showrunner O'Brien: "Ik vind het verdrietig dat ik bekend moet maken dat A.P. Bio niet zal terugkeren voor een vijfde seizoen. Maar ik voel me op dit moment vooral dankbaar. Voor alle fans die de show hebben gekeken en zo hard hebben gevochten voor een comeback toen we moesten stoppen. Voor Peacock dat ons daarna nog twee seizoenen gaf. Dit was een van de beste ervaringen van mijn leven omdat er honderden hilarische, hardwerkende, positieve mensen bij betrokken waren."