Het is over niet al te lange tijd wellicht mogelijk om live tv te kijken via Netflix. Het Amerikaanse Deadline meldt zaterdag dat de streaming-gigant de mogelijkheden om bepaalde programma's te livestreamen momenteel aan het onderzoeken is.

Netflix heeft tegenover Deadline bevestigd dat het onderzoek zich op dit moment in een vroeg stadium bevindt. De mogelijkheden van live tv worden vooral bekeken voor zogeheten niet-gescripte programma's zoals talentenjachten en specials rond stand-up comedy. Door zo'n programma live uit te zenden kunnen kijkers bijvoorbeeld meestemmen voor een winnaar.

Met deze stap kan Netflix nog verder de concurrentie aangaan met lineaire tv, waar live televisie al decennialang de normaalste zaak van de wereld is. Half april werd bekend dat Netflix aan het einde van het eerste kwartaal van 2022 voor het eerst sinds 2011 een neergang in het aantal betalende abonnees liet zien. Hoewel Netflix aangaf dat dit een vertekend beeld was vanwege de coronapandemie, steeg het aantal abonnees van concurrent Disney+ in dezelfde periode wel.